Szia!Jó,hogy megtaláltál:)Cserébe remélem Te is megtalálsz mindent az oldalamon, amit szeretnél!A muffin megunhatatlan és nagyon finom sütemény!Ezen az oldalon rengeteg muffin receptet találsz teljesen ingyen!De természetesen ha fizetni szeretnél a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt!
Az oldalt sűrűn frissítem, hogy újabb és újabb muffin receptekkel örvendeztessem meg a közönséget!Az oldal, azért jött létre, hogy Téged kiszolgáljon, ezért örömmel fogadok minden észrevételt, kritikát, javaslatot.

2010. augusztus 25., szerda

Kávés muffin vaníliapudinggal töltve - receptje

Kávés muffin vaníliapudinggal töltve - receptje

Kávés muffin vaníliapudinggal töltve hozzávalói:


A muffinokhoz :

200 g búzaliszt
50 g rétsliszt
8 g sütőpor
csipet só
100 g kristálycukot
2 db tojás
80 ml étolaj
1 dl tejföl
fél dl feketekávé

A töltelékhez :

200 ml tej
2 ek kristálycukor
fél csomag vanília puding por

Kávés muffin vaníliapudinggal töltve elkészítése :

Először a tölteléket készítsük el, a pudingport és a cukrot kevés tejben keverjük csomómentesre, a maradék tejet pedig forraljuk fel.Ha a tej felforrt a pudingos cukros tejet öntsük bele és főzzük meg.Ha besűrűsödött a puding vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.Közben készítsük el a muffin tésztáját.Ehhez a tojást és a cukrot keverjük össze, adagoljuk hozzá az étolajat,a tejfölt és a már kihűlt ízesítetlen fekete kávét.Külön edényben keverjük el a lisztet, a sütőport és a csipet sót, majd adjuk az előző masszához.Ebből a masszából a muffinforma minden kivajazott mélyedésébe egy evőkanállal kanalazzunk bele, erre tegyünk egy kiskanálnyi pudingot és annak tetejére újra a tésztát.A muffinok már mehetnek is az előmelegített sütőbe 20 percre!

Tipp: díszítésre tökéletesen alkalmas a tejszínhab icipici kávéporral vagy kakaóval megszórva, vagy tejszínhab, tetején csücsülő gyümölccsel!

1 megjegyzés:

Noemi írta...

Szia.Kiprobaltam,es tenyleg nagyon finom,annyi hogy en meg tettem bele felkockazott paprikat es kefir heljett tejfolt tettem bele. Nagyon finom lett.