Szia!Jó,hogy megtaláltál:)Cserébe remélem Te is megtalálsz mindent az oldalamon, amit szeretnél!A muffin megunhatatlan és nagyon finom sütemény!Ezen az oldalon rengeteg muffin receptet találsz teljesen ingyen!De természetesen ha fizetni szeretnél a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt!
Az oldalt sűrűn frissítem, hogy újabb és újabb muffin receptekkel örvendeztessem meg a közönséget!Az oldal, azért jött létre, hogy Téged kiszolgáljon, ezért örömmel fogadok minden észrevételt, kritikát, javaslatot.

2010. augusztus 30., hétfő

Karamellás muffin recept

Karamellás muffin recept

Főleg édesszájúaknak ajánlott ez a recept:)

Karamellás muffin recept hozzávalói :

100 g margarin
150 g kristálycukor
100 g ledarált dió
100 g durvára összevagdalt dió
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 kiskanál fahéj
1 db tojás
1 csomag vanilin cukor
2,5 dl vanília ízesítésű joghurt

Karamellás muffin recept elkészítése :

A kristálycukrot tűzön karamellizáljuk a margarin segítségével, majd hozzáadjuk a darált diót.Ha ez a massza készen van a kivajazott muffin formák aljára adagoljuk.
Ezuitán elkészítjük a tésztát úgy, hogy a lisztet, a sütőport, a fahéjat, és a maradék diót összekeverjük.Másik edényben a tojásokat a megmaradt cukorral, joghurttal, vanilin cukorral összekeverjük, és ehhez adjuk hozzá adagonként a lisztes keveréket.Ha jól összekevertük mehet a tészta a diós töltelékre a muffinsütőbe és irány az előmelegített sütő 20 percre!

2 megjegyzés:

Viky írta...

Nagyon finomakat sütsz, én is szeretem a muffinokat.Tudnál feltenni málnás muffint is?

miss írta...

Köszi Veki:)Örülök, hogy tetszik az oldal!Kapsz málnás muffint is!:)