
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
0,5 dl olivaolaj
2,5 dkg vaj
2 tojás
1 pohár joghurt (2dl)
15 dkg fetasajt
15 db olajbogyó, zöld is és fekete is lehet, ízlés dolga
1-1 mokkáskanál őrölt bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű
A görög muffin elkészítése:
Egyik tálban a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a borssal összekeverjük, a másik tálban az olvasztott vajat, az olajat, a tojásokat keverjük habosra. Utóbbihoz hozzáadjuk a felkockázott feta sajtot, a felkarikázott olajbogyót és a joghurtot, majd a két masszát szép óvatosan összekeverem. A receptben leírt olivabogyón kívül, még mindegyik muffin tetejére is tehetünk 1-1-et. Kivajazott sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése