Szia!Jó,hogy megtaláltál:)Cserébe remélem Te is megtalálsz mindent az oldalamon, amit szeretnél!A muffin megunhatatlan és nagyon finom sütemény!Ezen az oldalon rengeteg muffin receptet találsz teljesen ingyen!De természetesen ha fizetni szeretnél a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt!
Az oldalt sűrűn frissítem, hogy újabb és újabb muffin receptekkel örvendeztessem meg a közönséget!Az oldal, azért jött létre, hogy Téged kiszolgáljon, ezért örömmel fogadok minden észrevételt, kritikát, javaslatot.

2010. augusztus 11., szerda

TOP 10 ajánlat KATT IDE!

Mákkal töltött muffin recept

Mákkal töltött muffin recept hozzávalói:

25 dkg rétesliszt
100 ml étolaj
200 ml kefír
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
1 ek lereszelt citromhéj
csipet fahéj
csipet szerecsendió
2 db tojás
100 g kristálycukor

Töltelékhez:

100 g ledarált mák
3 ek tej
2 ek cukor

Mákkal töltött muffin recept elkészítése:


A töltelék elkészítésével kezdjük a sütést!Ehhez a tejet forraljuk fel és ezt követően adjuk hozzá a mákot és a cukrot, majd vegyük le a tűről és tegyük félre, hogy legyen ideje lehűlni.

A tésztához keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, citromhéjat, fahéjat, szerecsendiót.Külön edényben keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot, az olajat és ezt követően adjuk hozzá a kefírt és forgassuk át.Utána a lisztes keveréket és a masszát is keverjük össze.A tojások fehérjét verjük fel keményre, majd az előző masszába forgassuk bele nagyon óvatosan!

Vajazzuk ki a muffinsütőt és minden lyukba egy evőkanálnyi tésztát adagoljunk!A tészta tetejére 1 kiskanálnyi máktölteléket tegyünk, majd ennek a tetejére a tészta kerül ismét.
A muffinokat előmelegített sütőben süssük kb 20 percig!
Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések: