Szia!Jó,hogy megtaláltál:)Cserébe remélem Te is megtalálsz mindent az oldalamon, amit szeretnél!A muffin megunhatatlan és nagyon finom sütemény!Ezen az oldalon rengeteg muffin receptet találsz teljesen ingyen!De természetesen ha fizetni szeretnél a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt!
Az oldalt sűrűn frissítem, hogy újabb és újabb muffin receptekkel örvendeztessem meg a közönséget!Az oldal, azért jött létre, hogy Téged kiszolgáljon, ezért örömmel fogadok minden észrevételt, kritikát, javaslatot.

2008. december 1., hétfő

Cappuccinos muffin recept dioval

Capuccinos muffin dióval


Hozzávalók:

tojás,
22 dkg cukor,
20 dkg vaj,
22 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 teáskanál fahéj,
4 evőkanál kakaó,
4 evőkanál instant cappuccino por,
2-3 evőkanál instant kávé (ízlés szerint),
dió

Capuccinos muffin elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot. A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk darabolt diót, és 20-25 percig sütjük.

Tipp:A tojásfehérjéből kemény habot tudunk verni, ha teszünk bele egy csipet sót! A tojáshab nem törik össze, ha először a masszából elkeverünk benne egy kicsit, majd ezt a lágyabb masszát keverjük a többihez!

1 megjegyzés:

Sphinx írta...

Szia,
mennyi tojás? Mert az lemaradt. :)