Szia!Jó,hogy megtaláltál:)Cserébe remélem Te is megtalálsz mindent az oldalamon, amit szeretnél!A muffin megunhatatlan és nagyon finom sütemény!Ezen az oldalon rengeteg muffin receptet találsz teljesen ingyen!De természetesen ha fizetni szeretnél a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt!
Az oldalt sűrűn frissítem, hogy újabb és újabb muffin receptekkel örvendeztessem meg a közönséget!Az oldal, azért jött létre, hogy Téged kiszolgáljon, ezért örömmel fogadok minden észrevételt, kritikát, javaslatot.

2008. december 1., hétfő

Adventi muffin recept

Adventi muffin recept

Megédesíti az ünnepeket.


Hozzávalók:

20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
3 evőkanál barackpálinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
fél dl tej

Az adventi muffin elkészítése:

Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: